Πέμπτη 31 Μαΐου 2007

Pink Floyd - High Hopes


(Εντάξει, το ξέρω, είμαι άσχετη με την τεχνολογία. Δεν κατάφερα να βάλω βίντεο και ποστ μαζί.
Μήπως κάποιος πονόψυχος να μου έλεγε πώς να το πετύχω καλύτερα την επόμενη φορά;)

buzz it!

11 σχόλια:

itelli είπε...

Στα δεξιά του βίντεο, κάτω από Category, tags, URL, έχει "Embed". Κόπυ τον κώδικα στο draft, σαν να ηταν κανονικο κείμενο.

μια αντανάκλαση είπε...

Ααααααα...

Ευχαριστώ.

Αλλά δεν αρκεί αυτό για να εξιλεωθείς που με παρομοίασες με τριτοδεσμίτισσα.

Ανώνυμος είπε...

...τριτο-δέσποινα

μια αντανάκλαση είπε...

...τριτο-αδέσποτε

και

τρitelli...

itelli είπε...

Από διαπραγματευτικής άποψης, δεν νομίζω ότι έχεις το πάνω χέρι. Α κάνα τραγουδάκι θα χρειαστεί να βάλεις κάποτε στο μπλογκ, α κάνας κώδικας θα σου τη σπάσει κ θα θες βοήθεια, κ.ο.κ. (σ.σ. α να σας δω πώς θα το εξηγήσετε το Μικρασιάτικο "α" οι μη τριτοδεσμίτες). Κ τότε θα σού λέω ότι αφού δεν είσαι τριτοδεσμίτισα, ψάξε βρες (σ.σ. γιατί ρε μαέστρο το ψάξε βρες έχει άλλο νόημα από το τρέχα γύρευε;)

μια αντανάκλαση είπε...

Έχω όμως το πάνω πόδι (πάνω από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, βασικά).
Είχα κι εγώ μικρασιάτες προγόνους που ήτανε και στον "συνωστισμό".

Το α σημαίνει "ή".
Το α είχε αντικαταστήσει κάποια στιγμή το "η" στην ιωνική διάλεκτο.

Χμ, αυτό με τον κώδικα που θα μου τη σπάσει, μου φάνηκε σαν απειλή. Αγρίεψε ο μικρός. Και φοράει κι αυτό το γάντι...

Ανώνυμος είπε...

το "α" το έφεραν οι Δωριείς, πριν ήταν στην Ήπειρο "ι", στην Πελοπόννησο "ε" και πάει λέγοντας (ή κάπως έτσι). Γι' αυτό αν και δυστυχώς τα θεωρούν "βλαχιά" τα "πιδί μ'", η Μήτσου, κλπ είναι αυτά που έχουν απομείνει 4.000 χρόνια τώρα και οι TV newscasters ΜπαμπηΝιότηδες πάνε να (δημοτική τώρα) ΞεκΩλώσουν.

κώλος και όχι κόλος
κώλος επειδή το σχήμα του είναι ω, εκτός αν έγινε και το λεξικό μας κολομπαράς και το μόνο που βλέπει σε ένα κώλο είναι ο στόχος. και δεν λέω η τρύπα γιατί η τρύπα έχει "υ" , δηλαδή έχει άνοιγμα αλλά και πάτο.
παιδεραστές και κολομπαράδες... εμείς θα παραμείνουμε εραστές του κώλου. εμείς δεν "στοχεύμουμε κόλο", θωπεύουμε κώλλους...

Ψάξε βρες vs Τρέχα Γύρευε
ε, δεν το βλέπεις;
αυτοί που γράφουν κόλο, είναι "ψάξε/βρες"
αυτοί που γράφουν κώλο, είναι "τρέχα/γύρευε"

η διαφορά στο στόχο από το σύνολο....

Ανώνυμος είπε...

και επειδή το να commentάρουμε τα comments μας αρχίζει να γίνεται μόδα, ΦΑΤΕ και ένα κώλο στη μάπα από το λεξικό (Τριανταφυλλίδης )

κώλος ο [kólos] O18 : (προφ.) 1α. οι γλουτοί: Tου ΄δωσε μια στον κώλο, εννοείται ξυλιά. Έχει ωραίο / μεγάλο κώλο. ΠAP Tα μεταξωτά βρακιά* θέλουν κι επιδέξιους κώλους. Aν δε βρέξεις* κώλο, δεν τρως ψάρι. Πότε ο Γιάννης* δεν μπορεί, πότε ο ~ του πονεί. Έκανε κι η μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο, για άνθρωπο ασήμαντο που νομίζει πως απέκτησε κάποια αξία και κάνει το σπουδαίο. ΦP και εκφράσεις (είναι) ~ και βρακί*. τα θέλει ο ~ μου, επιζητώ ή προκαλώ κτ. ενώ φαινομενικά, στα λόγια, το αρνούμαι. μου βγαίνει ο ~, κουράζομαι πολύ. μου έπιασε τον κώλο, με εκμεταλλεύτηκε ή με εξαπάτησε. θα σου κόψω τον κώλο, ως απειλή. αν σου βαστάει ο ~, αν τολμάς. στρώσε τον κώλο σου, για να δουλέψεις, να διαβάσεις κτλ. στήνω κώλο, υφίσταμαι ταπείνωση ή εξευτελισμό για να πετύχω κτ. χτυπώ τον κώλο μου κάτω, καταβάλλω μεγάλη προσπάθεια. πήρε ο ~ του φωτιά*. βγάζει φωτιά* απ΄ τον κώλο του. γίναμε ~, μαλώσαμε. του κώλου, για κτ. άθλιο, τιποτένιο, ανάξιο λόγου. του κώλου τα εννιάμερα, για ανοησίες. μιλούν όλοι, μιλούν κι οι κώλοι, για άνθρωπο ανάξιο λόγου που παρεμβαίνει σε μια συζήτηση χωρίς να έχει κτ. ουσιαστικό να προσθέσει. || το πίσω μέρος ρούχων που εφάπτεται στους γλουτούς: Tρύπησε ο ~ του παντελονιού. β. τα νώτα: Tου γύρισε επιδεικτικά τον κώλο και έφυγε. 2. το πίσω ή το κάτω μέρος ορισμένων αντικειμένων: O ~ του αυγού. O ~ της βελόνας. κωλάκι το YΠOKOP. κωλαράκι το YΠOKOP. κωλαράκος ο YΠOKOP. κωλάρα η MEΓEΘ. [μσν. κώλος < ελνστ. κῶλος `πρωκτός΄ < αρχ. κῶλον `μέλος του σώματος΄ (μεταπλ. με βάση την αιτ.), ή σφαλερή γραφή του αρχ. κόλον (δες λ.) από επίδρ. της λ. κῶλον ή επίδρ. στη λ. κόλον του λατ. culus `οπίσθια΄· κώλ(ος) -αράκι, -αράκος· κώλ(ος) -άρα]

itelli είπε...

α) "ο μικρός" - γουστάρω.

β) Α, δηλαδή τα εννιάμερα δεν είναι θυμοσοφία; Κάπου, κάποιος, κάποτε μού είπε ότι εξηγήθηκε από τον κο Ασκητή - συστολή, διαστολή κ άλλα τινά, να μην μπαίνω σε λεπτομέρειες.

γ) Αν το ζορίσω λίγο ακόμα, συνδυάζεται κ το γάντι με το επίμαχο λήμμα. Αλλά μετά το νησί θα χρειαστεί βιολογικό καθαρισμό (ίσως κ καθορισμό)

μια αντανάκλαση είπε...

Όχι, όχι... μισό λεπτό, παρακαλώ.

Σας υπενθυμίζω ότι ο τίτλος αυτού του post είναι "high hopes" και το τραγούδι μιλάει για πράσινα λιβάδια... για όνειρα... για ιδανικά...

Δεν είχα ακριβώς αυτό στο νου μου όταν έλεγα ότι "οι υψηλότερες ελπίδες παραμονεύουν πιο χαμηλά απ' όσο νομίζουμε".

Ανώνυμος είπε...

βιολογικός καθορισμός! ναι! ναι!

οστόσο αγαπητή νησοδέσποινα, κακώς δεν είχατε αυτά στο μυαλό σας αφού στο δικό μου τουλάχιστον reunion όλοι μας έχουμε διδαχτεί και το βιβλίο "Ηλιακός Πρωκτός" (δεν θυμάμαι τώρα συγγραφέα κλπ), κανά χρόνο μετά το "Εγκώλπιο του Ανασκωλοπισμού".

Εκεί λοιπόν, ο πρωκτός ταυτίζεται με τον ήλιο και από εκεί (εγώ) περνάω στις αιώνιες θεότητες του ήλιου (call me Ρα, Απόλλωνα, κλπ).

...άρα, Θεέ μου, βγάλε με από το σκοτάδι, δως μου Φώτιση, δώσε μου και μένα μια θέση στον ήλιο, κλπ.

Θρησκείες του κώλου; πρωκτο-στέφανα γύρω από τα κεφάλια των πε-φωτισμένων;

είναι τελικά ο κώλος το νόημα σε αυτή τη σκατένια ζωή;

μήπως στο τέλος, η ίδια η ζωή δεν είναι ένα "στριμμένο άντερο" που μας κατευθύνει αργά αλλά σταθερά σε μία βέβαιη "έξοδο";
με μια τελευταία επιθανάτια σύσπαση;

...και μια παροιμία που δεν είχε το λεξικό:
χάσκει ο κώλος του να βγει η ψυχή του...