Τετάρτη 23 Μαΐου 2007

Έφτασε η ώρα της τελικής κρίσης





Η αποψινή βραδιά αναμένεται να είναι συναρπαστική!
...
Έχω τέσσερα πλυντήρια ρούχα ασιδέρωτα.
.

buzz it!

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μια βραδιά χωρίς τους μπλαου-γράνα.

και όχι μόνο αυτό, χάσαμε (ως πόλη μιλάω) ΚΑΙ το UEFA με άδικη αποβολή, και ας το φτάσαμε στα πέναλτυς...

ας είναι...

μια αντανάκλαση είπε...

Το "μπλαου-γράνα" τι είναι; Καινούργιο υγρό για εύκολο σιδέρωμα;

Ανώνυμος είπε...

να χέθω τα ιθπανικά θου...

aa-duck είπε...

Σύνταγμα=Χαλάκι από άδεια κουτάκια μπίρεσ=ρίξε λίγο ατμό να μην πολυφαί...

itelli είπε...

α) Blau (azul)- grana (rojo) é Catalá per la Barça.

β) Θα ανέβαζα σχετικό ποστ εχθές το βράδυ (όχι όμως για σίδερο), αλλά ήθελα να δω αν θα συμπέσουμε κ εδώ. Οπότε, μού'φαγες το ποστ. Κρίμα.

γ) καλό σιδέρωμα

Ανώνυμος είπε...

αχά!

συνεπώς κυρά-μία-αντανάκλαση, να μην μας λες ότι σπουδάζεις μία ανύπαρκτη γλώσσα!

πες μας ότι μαθαίνεις καστιγιάνικα! να ξέρουμε και εμείς οι καταλανοί να φυλαγόμαστε...

(για περεταίρω μεταφράσεις ανάμεσα σε αυτές τις δύο γλώσσες - λέγεμε καταλανικά/καστιγιάνικα: http://www.translendium.net:8080/home/text.do
)

μια αντανάκλαση είπε...

Καλά μου παιδιά,
σε μια σεμνή και σύντομη τελετή (γιατί έχουμε και δουλειές να κάνουμε) αποφάσισα να μοιράσω τίτλους σε εσάς, τους τουρίστες αυτού του νησιού.
Παρακαλώ, γονατίστε:

aa-duck, σε ονομάζω "Αρχιρεπόρτερ Πλατείας Συντάγματος". Επιφορτίζεσαι με την κάλυψη μεγάλων γεγονότων, το σκούπισμα πέριξ των εισόδων του μετρό, το τάισμα περιστεριών δις ημερησίως και την ροδοπεταλόστρωση των κεντρικών οδών της πρωτευούσης απ' όπου θα περάσουν οι ορδές των αποψινών νικητών.
Μεγάλη ευθύνη -το ξέρω- αλλά ως αεικίνητο παπί είμαι σίγουρη πως θα ενθουσιαστείς από το πλήθος των αρμοδιοτήτων σου. Τό 'χεις ήδη, είμαι σίγουρη.

itelli, ανακηρύσσεσαι "Μέγας Μεταφραστής" των επίσημων κειμένων αυτού του νησιού σε όλες τις εκδοχές της ισπανικής γλώσσας καθώς και στην αγγλική, ιαπωνική, γαλλική, θιβετιανή και -guess what!- νορβηγική.
Στο εξής θα είσαι επίσης αρμόδιος για ζητήματα μεταφυσικά. Θα μυρίζεις τον αέρα και θα προαναγγέλεις την επόμενη έμπνευση της οικοδέσποινας, θα προετοιμάζεις τα σχετικά τρέιλερ και θα κανονίζεις να παίζονται σε prime time (γι΄αυτό επικοινώνησε με τον αόρατο αναγνώστη μας, imposter, που κανονικά θα έπρεπε να λέγεται impossible αφού είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να κανονίζει πράγματα που δεν πραγματοποιούνται ποτέ).
Τέλος, κερδίζεις απάξια τον τίτλο του "Αρχιδοκιμαστή" στην κουζίνα, αφενός επειδή σου τρώω τα post και σε αφήνω νηστικό, αφετέρου επειδή είσαι ο μόνος που μπορεί να εκτιμήσει ένα καλό γεύμα -αφού η μία κάνει δίαιτα και ο άλλος δεν προλαβαίνει ποτέ να φάει λόγω ακατάσχετης λογοδιάρροιας.

xkont, χρίζεσαι "Πρόξενος του Νησιού στην Βαρκελώνη", "Επίτιμος Καθηγητής" και επικεφαλής της μελλοντικής έδρας Βαρκελωνολογίας στο Πανεπιστήμιο Γκαουντολογίας της επικράτειας.
Με την ευκαιρία της στέψης σου, ανακοινώνω ότι στο εξής όλοι οι επισκέπτες του νησιού θα πληρώνουν ΦΠΑ-ΓΝΞΟΧΣΒ (Φόρο Προστιθέμενης Αξίας Για Να Ξαναπάει Ο Xkont Στην Βαρκελώνη) ενώ η κεντρική πλατεία στο λιμάνι θα μετονομαστεί σε Plaza de los Gaudianos και θα διακοσμηθεί με επιλεγμένες φωτογραφίες σου από την Βαρκελώνη σε μέγεθος γιγαντοαφίσας.

Περιτό να προσθέσω ότι όλοι σας θα κάνετε εκ περιτροπής baby sitting, οπότε αυτοδικαίως θα έχετε και τον τίτλο του "Καγκουρό επί τιμή".

Και τώρα μπορείτε να σηκωθείτε.

Ανώνυμος είπε...

το περιτό ο Μπαμπινιώτης το θέλει με ένα τ?
δηλαδή το δεύτερο τ είναι περιττό?

ως προς την χρήση μου, επιφυλάσσομαι να απαντήσω διεξοδικά ( ίσως και δι-εξώδικα, θα το σκεφτώ)

itelli είπε...

Μάϊστα... Μέριτο χρησιμοποιείς ή βάζεις κάτι άλλο; Ή το δουλεύεις με πρέσα το πράμα για να ξεμπερδεύεις τσακ-μπαμ;

Πάντως, ρίξε ένα ανακοινωθέν την επόμενη που προβλέπεται να παίξει σίδερο. Χρήζει μελέτης αυτή η έμπνευση.

Agur ("γεια" στα βάσκικα - δεν θέλω gilipolleces, μεγάλα παιδιά είστε)

μια αντανάκλαση είπε...

xkont, μιλάς εσύ για ορθογραφικά λάθη; ΕΣΥ, ο "Άρχοντας της Ανορθογραφίας";
Ορίστε, μόλις απέκτησες κι άλλο τίτλο. Καλορίζικος. Ο (μελαχρινός) δικηγόρος μου περιμένει το εξώδικο.


itelli, ακόμα δεν σιδέρωσα τίποτα. Αλλά μαγείρεψα, οπότε ως Αρχιδοκιμαστής, θα μου πεις τι επίδραση έχει το σπαγγέτι με σάλτσα από ντοματάκια Κρήτης στην έμπνευση.
¿Gilipolleces? ¡No, jamas!

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ! άρχοντας της ΑΝορθογραφίας! ? ΕΓΩ!?

...βαριέμαι να προσβληθώ τώρα. την επόμενη φορά όμως θα κάνω 2 μέρες αποχή από το σχολιασμό εις ένδειξη διαμαρτυρίας...

και πριν βιαστείς, να θυμάσαι... ο ΜΠΑΜΠΗνιώτης ΔΕΝ ορίζει την ορθογραφία, την προτείνει... και μετά ένας Νόμος την επιβάλλει. όπως ακριβώς πχ τη θανατική ποινή, όπως τον ελάχιστο μηνιαίο μισθό κλπ...

μια αντανάκλαση είπε...

Εδώ μέσα ΜΠΑΜΠΗνιώτης rules. Τους νόμους τους έχουμε για να ανάβουμε φωτιές στις παραλίες.

imposter είπε...

...αγαπητή μια αντανάκλαση, αρχίζεις να με τρομάζεις !

Καίτοι το μόνο κοινό μεταξύ ποδοσφαίρου και σιδερώματος μπορεί να αποτελέσει το Merito* (ναι-ναι αυτό με τη λαβή μη γελάτε) κατάφερες να προδικάσεις το μέλλον του τελικού CL επιλέγοντας δυο απ τους πρωταγωνιστές της μεγάλης βραδυάς.

O εις τον οποίον και τοποθέτησες ψηλότερα ο Filippo -πες με Pippo- Inzaghi ανεδείχθη σε πρόσωπο του αγώνα με 2 (ή 1μιση) γκολ στο ενεργητικό του, σφραγίζοντας με την παρουσία του το βαρύτιμο τρόπαιο.

Ο έτερος καπαδόκης ο Πετράκης ο Crouch στο παρα τσακ να βάλει το γκολάκι του. Θα το είχε βάλει σίγουρα αν δεν έπεφτε θύμα του μονομανή Rafa Benitez που τον έριξε στη φωτιά στο 80! Α ρεΡάφα, αχ ! Υποπτεύομαι ότι θα πρέπει να έχεις απωθημένα με τους αψηλούς. βρε μπας και μικρό σε βάζαν στις τελευταίες σειρές στην παρέλαση ?

Αντανάκλαση, μήπως να σε στείλουμε να πείς μια –δυο κουβέντες στον Ράφα περί στησίματος ομάδας τώρα που χεις και φρέσκα τα διπλώματα ?

(*) Merito: [για τους μυημένους μόνο] extensive usage στις βάσεις παικτών του Subbuteo -επιλεκτικά- για καλύτερο wide-slide πάνω στην τσόχα.

Ανώνυμος είπε...

Όντως, imposter, ήταν μια κρίσιμη στιγμή όταν επέλεξα να βάλω την φωτογραφία του μελαχρινού πάνω από εκείνη του καστανόξανθου -παρόλο που με είχε εντυπωσιάσει η εναέρια πιρουέτα του και αυτή η περίτεχνη στροφή γύρω από τον οριζόντιο άξονα της σπονδυλικής του στήλης.
Ομολογώ ότι δεν είχα ιδέα ποιός ήταν ποιός. Μου αρκούσε το γεγονός ότι φορούσαν φανέλες αντιπάλων (οκ, επιβεβαίωσα από το BBC ότι έπαιζαν στις δυο ομάδες του τελικού και ότι επρόκειτο για τον σωστό τελικό, ώστε να μην γίνω τελείως ρόμπα).

Ανατριχιάζω κι εγώ πλέον, ενθυμούμενη ότι στην αρχή είχα βάλει μόνο τον καστανόξανθο και μετά σε ένα update πρόσθεσα τον μελαχρινό από κάτω.
Η στιγμή που άλλαξε τον ρου της ιστορίας του παγκοσμίου ποδοσφαίρου πρέπει να ήταν εκείνη που είπα "ωραίο γκομενάκι ο μελαχροινός, ας τον βάλω πρώτο..."

Θα πρότεινα, αντί να με δείρουν οι οπαδοί της Λίβερπουλ, να με προσλάβουν για γκουρού οι επόμενοι φιναλίστ της διοργάνωσης. Και φυσικά να φροντίσουν στο μεταξύ να κλείσουν συμβόλαια με περισσότερους μελαχρινούς -για όσο τουλάχιστον διανύω την φάση των "μελαχρινών".

Υ.Γ. Αν αντιλαμβάνομαι σωστά, ο Ράφα πρέπει να είναι ο προπονητής της Λίβερπουλ (βαριέμαι να ψάξω - Μεγάλε Μεταφραστή και Αρχιδοκιμαστή, itelli, βοήθα με). Ας πρόσεχε.
Ας με ρωτούσε, εν πάσει περιπτώσει...

itelli είπε...

#Τώρα είν'.... αργάαααααααα