Πέμπτη 3 Μαΐου 2007

Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας

«Φαντάσου ότι είσαι ένας νέος 25 χρονών που μένεις σε μια χώρα, η οποία συστηματικά καταπιέζει την ελευθερία της έκφρασης. Οι περισσότερες ιστοσελιδες με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα “μπλοκάρονται” από ένα εθνικό φίλτρο και δεν εμφανίζονται ποτέ στην οθόνή σου. Θέλεις να επικοινωνείς με ανθρώπους από όλο τον κόσμο κι έτσι χρησιμοποιείς το PalTalk, ένα chat room που αν και η έδρα του είναι στην Νεά Υόρκη αλλά πολλοί χρήστες του μιλάνε τη γλώσσα σου. Στην ουσία είναι το παράθυρο του απομονωμένου κόσμου σου. Μια μέρα που έχετε μαζευτεί στο σπίτι σου με φίλους και μιλάτε με άλλους χρήστες στο chat room, εισβάλλουν ξαφνικά στις τρεις το πρωί 50 αστυνομικοί, σας χτυπάνε και σε φυλακίζουν σε πλήρη απομόνωση για 9 ολόκληρους μήνες χωρίς ποτέ να σου απαγγελθούν κατηγορίες. Περνάνε αυτοί οι μήνες και αφήνεσαι «ελεύθερος». Δε φοβάσαι να κατακρίνεις δημόσια την κυβέρνηση και υποστηρίζεις την αναγκαιότητα ειρηνικής αλλαγής της πολιτικής κατάστασης (στη χώρα σου είναι νόμιμο μόνο ένα πολιτικό κόμμα). Περίπου έξι βδομάδες μετά όμως, εκεί που κάθεσαι σε ίντερνετ-καφέ παρέα με τον αδερφό σου και διαβάζεις τα email σου και ειδησεογραφικά sites, σε πλησιάζουν άντρες της Ασφάλειας, σου φοράνε χειροπέδες και σε αναγκάζουν να τους οδηγήσεις σπίτι σου, όπου βρίσκουν και κατάσχουν, μία κάμερα, ένα κασετόφωνο, 2 CD και ένα βιβλίο που για κακή σου τύχη είναι απαγορευμένο επειδή υποστηρίζει την αναγκαιότητα δημοψηφίσματος για πολυκομματισμό στη χώρα.
Αν σε έλεγαν Truong Quoc Tuan και έμενες στο Βιετνάμ, τι νομίζεις ότι θα συνέβαινε μετά; Θα ήσουν σε ένα κελί σε πλήρη απομόνωση χωρίς καμιά επαφή με δικηγόρους ή συγγενικά πρόσωπα. Θα σε κατηγορούσαν για προπαγάνδα εναντίον του κράτους και θα αναρωτιόσουν, στα αλήθεια για ποιο λόγο και για πόσα κλικ του ποντικιού σου αντιμετωπίζεις 20 χρόνια κάθειρξη…
Ή φαντάσου να δουλεύεις ως δημοσιογράφος σε κινέζικη εφημερίδα.
Τις παραμονές της 15ης επετείου από τη σφαγή στην πλατεία Τιενανμέν, σε συνάντηση του προσωπικού της εφημερίδας, σάς δείχνουν ένα μέμο από το Κεντρικό Τμήμα Προπαγάνδας για το πώς θα πρέπει να καλύψετε τις επετειακές εκδηλώσεις. Σε αυτό δίνονται οδηγίες στους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να «κατευθύνουν σωστά την κοινή γνώμη», να «μην δημοσιεύουν ποτέ απόψεις που δεν είναι σύμφωνες με την επίσημη πολιτική» και να καταδίδουν στις αρχές τυχόν υποψίες που έχουν για συναδέλφους τους που επικοινωνούν με δημοκρατικά στοιχεία στο εξωτερικό.Εσύ κρατάς σημειώσεις από αυτό το μέμο και το στέλνεις με email από τον προσωπικό σου yahoo! λογαριασμό σε κάποιον γνωστό σου στην Αμερική που διαχειρίζεται ένα πολύ γνωστό κινέζικο website, το Δημοκρατικό Φόρουμ. Το email δημοσιεύεται την ίδια μέρα με το ψευδώνυμο “198964” στα ανεξάρτητα κινεζόφωνα websites του εξωτερικού που έτσι κι αλλιώς είναι απαγορευμένα στη χώρα. Σε συλλαμβάνουν μερικούς μήνες αργότερα. Η εταιρία Yahoo! θα έχει πολύ απλά δώσει τα στοιχεία του λογαριασμού της ηλεκτρονικής σου διεύθυνσης και την ακριβή τοποθεσία από την οποία στάλθηκε το επίμαχο email.
Αν το όνομά σου ήταν Shi Tao και έμενες στην Κίνα, τι νομίζεις ότι θα συνέβαινε μετά;
Θα καταδικαζόσουν με την κατηγορία της προδοσίας κρατικών μυστικών σε 10ετή κάθειρξη. Η γυναίκα σου θα ανακρινόταν καθημερινά από τις αρχές και η δουλειά θα της πίεζε να σε χωρίσει, πράγμα που τελικά θα έκανε. Θα είχες ελάχιστη επαφή με την οικογένειά σου. Θα μεταφερόσουν σε φυλακές υψίστης ασφάλειας και θα σου απαγόρευαν γράφεις ή να διαβάζεις. Η Επιτροπή Προστασίας Δημοσιογράφων θα σου απένειμε το Διεθνές Βραβείο Τύπου για την Ελευθερία, το οποίο φυσικά δε θα μπορούσες να παραλάβεις.Φαντάσου να μπορούσες να απελευθερώσεις τον Truong Quoc Tuan και τον Shi Tao. Μπορείς!
Μπες στο http://www.amnesty.org.gr/ και πάρε μέρος στην εκστρατεία της Διεθνούς Αμνηστίας για την ελευθερία της έκφρασης στο ίντερνετ!».

buzz it!

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

2 σχόλια:

1. Κατανοείς πως αν οι αμερικανοί είχαν κερδίσει τον πόλεμο στο Βιετνάμ, θα ζούσες σε μιά δημοκρατική χώρα όπου όλα αυτά επιτρέπονται. Θα ήσουν απόλυτα ελεύθερος...
Υπάρχει, έτσι τσάμπα (ή επιβαλόμενη) ελευθερία;

2. Κατανοείς πως η έλειψη ελεύθερης αγοράς αναγκάζει το καθεστώς να κάνει όλα αυτά που στις ελεύθερες χώρες τα κάνουν οι εταιρίες και οι μεγαλοεκδότες για την πάρτυ τους - αφού αυτοί είναι το καθεστώς.

Ευθέως:
Ναι. Η Διεθνής Αμνηστία κάνει ένα σωστό έργο για όλους αυτούς τους λαούς. Κάνει όμως ταυτόχρονα και κάτι άλλο. Πείθει τους "ελεύθερους και πολιτισμένους" ότι είναι "ελεύθεροι" και "πολιτισμένοι" επειδή όλα αυτά αντί να συμβαίνουν στο σώμα του κοσμάκη, γίνονται πολύ πιο "επιστημονικά". Το καρότο είναι πολύ μεγάλο και σε αφήνουν τα το γλείφεις, και το μαστίγιο είναι εγκεφαλικό γαμώντας τη ψυχή σου χωρίς να φήνει καμία αμοιχή στο σώμα σου.

Ρωτήστε τους "γραφικούς"...

imposter είπε...

Με άλλα λόγια ρε xkok, φορείς όπως η Διεθνής Αμνηστεία, η WWF, η GreenPeace, οι Κλόουν Χωρίς Σύνορα ή οποιος άλλος, αποτελούν εντεταλμένα όργανα του Διεθνούς Ιμπεριαλιστικού Κτήνους προορισμένα να μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια ωστε να καθόμαστε άνετα μουδιασμένοι στην μιζέρια του virtual πολιτισμένου μικρόκοσμού μας ? Σόρυ αλλά μου κάνει σε λίγο από extreme. Με την λογική αυτή ο Ταραντίνο αποτελεί πληρωμένο φερέφωνο της Παγκόσμιας Μαφίας προκειμένου να μας κάνει να πλέουμε σε νιρβάνες ευτυχίας που δεν περιφερόμαστε με τα εντόσθια μας πεταγμένα έξω, ανά χείρας. No no no, δεν μου κάνει.

Προτιμώ να δεχτω την "ευκολη" προσέγγιση ότι ενας σκεπτόμενος ανθρωπος παραμένει σκεπτόμενος οσα καρότα κι αν του πετάξουν. Η δράση της Δ.Α. μπορεί και γινεται πεδίο εκμετάλευσης και προπαγάνδας έκει όπου περνάει. (και ναι, θα συμφωνήσω μαζί σου, περνάει πολύ, όχι όμως καθολικά. βλ.και το αμεσως προηγουμενο post της mirrorlandης)

Ανώνυμος είπε...

Καλά, άσε τον Ταραντίνο γιατί με πατάς σε κάλο dude. Δηλαδή είναι ο επαναστάτης που πάνε τα studio και το σκάνε τα εκατομμύρια για να κάνει την επανάστασή του;.... PPPPlease (κατά τον Roger Rabbit αν θυμάσαι).

Ελεύθερος θα ήμουν αν δεν χρειαζόμουν οξυγόνο συνέχεια. Ελεύθερος θα ήμουν αν η σκέψη μου μπορούσε να αναπτυχθεί όχι ως συνέπεια αλλά σε διάλογο με τις εμπειρίες μου. Αν δεν είχα μνήμη, αν δεν είχα σώμα, αν επέλεγα τις ανάγκες μου, αν μπορούσα να επιλέξω ελεύθερα, αν ήμουν εκτός αυτού του κόσμου. Αν δεν υπήρχα.

Από εκεί όμως στο εδώ η απόσταση δεν είναι ON/OFF. Όχι τίποτα είσαι και medias... δηλαδή η μεγαλύτερη διαφημιστική καμπάνια των 90s ΔΕΝ ήταν τα οικολογικά προϊόντα???

Ποιός πλήρωσε αυτή την καμπάνια;

Πάντως, ευχαριστώ για την αφορμή να γράψω ένα άρθρο στο "υπερπέραν" μου και να μην βιάζω το blog του νησιού.

imposter είπε...

Εχω την βεβαιότητα ότι το blog του νησιού αρεσκεται να ...απολαμβάνει τους "βιασμούς" του ! & να ωθεί τους αναγνώστες του να καταθετουν τα υπερπέραντά & τα απέραντά τους όσο σουεραλιστικά κι αν είναι ότι χρώματος γαλαξιακά σύμπαντα και ν αφορούν.

Ανώνυμος είπε...

ok, τότε ευθύ ερώτημα στην καπιταλίστρια (αφού έχει και νησί δικό της!)

Παγκόσμια Ημέρα της Ελευθεροτυπίας:

Ο Τύπος δεν είναι μία Εμπορική δρατηριότητα της οποίας την ελευθερία καλούμαστε να εορτάσουμε παγκόσμια σήμερα;
ελευθερία στην εμπορική δραστηριότητα να τυπώνεις ό,τι θες και ως εκ τούτου και τις απόψεις... λάθος;

Ποιοί είναι αυτοί που Όρισαν αυτή την Ημέρα; είναι οι καταπιεσμένοι; όχι, αυτοί προσπαθούν να αποκτήσουν λίγη ελευθερία ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ την εξουσία να ορίσουν ΚΑΜΙΑ παγκόσμια ημέρα... αυτοί παλεύουν ΚΑΘΕ μέρα.

εάν λοιπόν δεν είναι εμπαιγμός σε κάθε ένοια ελεθερίας της έκφρασης η λέξη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αφού για να υπάρξει πρέπει οπωσδήποτε να περνάει μέσα από το κέρδος κάποιου ο οποίος στερεί την ελευθερία και κερδίζει από το έργο των άλλων (call me publisher), τότε τί είναι, αν όχι το άλλοθι των παχύσαρκων λευκών που νιώθουν πολύ καλύτερα όταν στεναχοριούνται για τον δίσμοιρο που πεθαίνει από την πείνα και το ξύλο;

κοιτάξτε τί και πως πάει πού και θα καταλάβετε: πχ πριν λιγες μέρες βρέθηκαν 120 τόνοι χαλασμένα κοτόπουλα που προορίζονταν για ανθρωπιστική βοήθεια:

τα είχε ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ για "λογαριασμό" της ανθρωπιστικής βοήθειας που στέλνει Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ... από τους κοτοπουλάδες που είχαν πληγεί από την νόσο των πτηνών ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥΣ...

και ο μαλάκας στην αποθήκη τα έγραψε στα παπάρια του και τελικά πήγαν στη χωματερή...

να πήγαιναν στον κοσμάκη να φάει ΝΑΙ 100% ΝΑΙ... αλλά μη χέσω και το "ανθρωπιστικό" ενδιαφέρον.....

διαφωνεί κανείς;

μια αντανάκλαση είπε...

Όπως βλέπω, αγαπητά μου παιδιά, δεν πτοηθήκατε από την απουσία μου. Πήρατε τα κουβαδάκια σας και παίζατε στις παραλίες του φιλόξενου νησιού μου.
Βλέπω εδώ… ποδοπατημένα κάστρα του καπιταλισμού… κάτι αίματα από τα θύματα του Ταραντίνο… ίχνη στην άμμο από τις πατημασιές του Ρότζερ Ράμπιτ και του Ιμπεριαλιστικού Κτήνους… ξεσκισμένα φύλλα εφημερίδων… μύτες από κλόουν χωρίς σύνορα…
Μετά θα γκρινιάζετε πάλι γιατί κάνω φασίνα, γμτ @#&^_*^$@#$%
Ας σηκώσω καταρχήν το πεταμένο γάντι:

xkont,
1. Δεν θα διαφωνήσω καθόλου ότι ο θύτης των εγκλημάτων κατά της ελευθερίας αλλού έχει την μορφή του κράτους και αλλού του οικονομικού συμφέροντος. Για την ακρίβεια πάντα το οικονομικό συμφέρον κρύβεται πίσω από κάθε τέτοιο θύτη. Γιατί, ακόμα και σε ένα κράτος χωρίς πανίσχυρα αφεντικά της ελεύθερης αγοράς, υπάρχει και πάλι μια αγορά με συμφέροντα: η κρατική αγορά.

2. Κανένα καθεστώς δεν "αναγκάζεται" να παίξει τον ρόλο του καταπιεστή. Είτε μιλάμε για κρατικά είτε για οικονομικά καθεστώτα, ο ρόλος τους εκ φύσεως είναι να διατηρούν την ισχύ τους και να σβήνουν τις όποιες αντιδράσεις εναντίον τους. Οπότε, πρέπει να κρίνονται όλα με τα ίδια ελαφρυντικά (αν υπάρχουν).

3. Για όποια εκδοχή καθεστώτος κι αν μιλάμε, το εκάστοτε αφεντικό θα κάνει τα πάντα για να ελέγξει τις φωνές των αντιδραστικών (ακόμη κι αν εκείνοι δεν λειτουργούν οργανωμένα, απλώς τολμούν να κάνουν μια σκέψη που αν εκφραστεί και ακουστεί μπορεί να επιφέρει μια επικίνδυνη γι' αυτούς χιονοστοιβάδα σκέψεων).
Αλλού (π.χ. Βιετνάμ, Κίνα) τα καθεστώτα φαίνεται να αντιδρούν σε αυτές τις φωνές με φυλακίσεις και βασανισμούς. Αλλού (π.χ. ΗΠΑ, Ευρώπη) με πιο προχωρημένες μεθόδους, όπως η ίδρυση και συντήρηση οργανώσεων, λόμπις, και με έλεγχο των μέσων ενημέρωσης, που φαινομενικά είναι ελεύθερα κι έτσι η προπαγάνδα τους δεν είναι τόσο κραυγαλέα.

4. Οι ΜΚΟ είναι εδώ και χρόνια ένας πανίσχυρος παράγοντας υλοποίησης κάθε είδους δράσης που δεν θέλουν να ασκούν ευθέως τα καθεστώτα της Δύσης. Υπάρχουν κάποιες ύποπτες, κάποιες πολύ ύποπτες και κάποιες πάααααααρα πολύ ύποπτες. Ύποπτες, έστω και μόνο λόγω της ισχύος τους.
Είναι η ίδια φάση με το κέρμα που ρίχνουν οι γκόμενες για τον Βρασίδα: Από την μία γράφει "μαλάκας", από την άλλη "πολύ μαλάκας" και στην κόψη "διάλεξε πλευρά". ;Ρ
Κι αν είσαι στην θέση του Βρασίδα, ή θα δεχτείς την ετυμηγορία ή θα ψάξεις να βρεις μήπως έχει ξεχαστεί παραδίπλα κανένα άλλο νόμισμα, λίγο πιο δίκαιο.

5. Αν υποτεθεί ότι επιλέγουμε να αγνοήσουμε κάθε κέρμα και κάθε δράση ως ύποπτη προπαγάνδα, βγαίνουμε εκτός παιχνιδιού -γιατί, θυμήσου, δεν έχουμε εμείς τα κέρματα στο παιχνίδι).
Αν αποφασίσουμε να συστρατευόμαστε με εκείνες τις δράσεις που μοιάζουν λιγότερο ύποπτες, πράγματι κινδυνεύουμε να γίνουμε πιόνια στο δικό τους παιχνίδι και να αποδειχθεί ότι δεν είμαστε απλά ρομαντικοί αλλά κανονικοί ηλίθιοι.
Εγώ, όπως και άλλοι άνθρωποι (κι εσύ κατά βάθος, xkont), προτιμούμε να υπηρετούμε ένα είδος ρομαντισμού που δεν το έχει σκοτώσει ακόμα η ηλιθιότητα. Κι αν το σκότωσε και δεν το πήραμε χαμπάρι, τότε είμαστε σε ένα δωμάτιο εμείς και το πτώμα του ρομαντισμού, που του βάζουμε κομπρέσες για να συνέλθει. Σε αυτή την περίπτωση, σύντομα η ηλιθιότητα θα μας οδηγήσει στην ομαδική σήψη. Και τότε τα ονόματα όλων των bloggers που ανεβάσαμε σήμερα το μήνυμα της Διεθνούς Αμνηστίας θα χαραχθούν στο μνήμα του ρομαντισμού μαζί με τους τελευταίους ηλίθιους πιστούς του.
Υπό αυτή την έννοια, βέβαια, θα είμαστε και πάλι νικητές αφού θα ζούμε σε έναν κόσμο ηγεμονίας της ηλιθιότητας (ναι, xkont, αυτό μπορείς να το εκλάβεις και ως το σουρεαλιστικό μήνυμα του comment μου – για να μην ξεχνάμε τις σταθερές αξίες μου μου έχεις μεταλαμπαδεύσει).

Μέχρι η ιστορία να αποδείξει τι από όλα αυτά συμβαίνει και τι ρόλο θα έχει παίξει ως το τέλος ο καθένας μας, εγώ θα εξακολουθώ να ζεσταίνω κομπρέσες.
Δεν ξέρω αν αυτό με κάνει πιο «ελεύθερο» άνθρωπο. Γιατί, όπως κι εσύ, δεν πιστεύω ότι υπάρχει πλήρης ελευθερία.

Το ζήτημα με την ελευθερία, όμως, δεν είναι αν μπορούμε να νικήσουμε την φύση -ώστε να μην χρειαζόμαστε οξυγόνο-, τον χρόνο –ώστε να μην χρειαζόμαστε μνήμες-, τον κόσμο –ώστε να μην χρειαζόμαστε κανέναν και τίποτα.

Το ζήτημα είναι τι κάνουμε με το κομμάτι της ελευθερίας που μας αντιστοιχεί.

Όπως καταλαβαίνεις, συμφωνώ ότι σήμερα (χτες, πλέον) δεν πρέπει να γιορτάζουμε την ελευθεροτυπία που κατευθύνεται από το κέρδος αλλά μόνο εκείνο το μικρό κομμάτι της ελευθεροτυπίας που τυχαίνει να πέφτει στα χέρια ανίσχυρων ρομαντικών για να του βάζουν κομπρέσες μέχρι τελικής πτώσεως.
Γι’ αυτό το κομμάτι ελευθεροτυπίας, εγώ γιορτάζω κάθε μέρα.

Και τώρα βάλτε ένα χεράκι στην φασίνα γιατί, είπαμε, άλλο ρομαντική κι άλλο ηλίθια.

μια αντανάκλαση είπε...

Μεταφέρω και το μήνυμα μιας φίλης που δεν κατάφερε να ανεβάσει το σχόλιό της στα comments και το έστειλε μέσω e-mail (sorry, τώρα το είδα.


Είπε η Μαρία Π.:

"Δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικές είναι αυτές οι μαζικές αποστολές επιστολών διαμαρτυρίας (ξέρω ότι σε κάποιες περιπτώσεις γίνονται "κουραστικές" φέρνοντας τα αντίθετα από τα επιθυμιτά αποτελέσματα. Η δυνατότητα ύπαρξης ωστόσο forum συζήτησης δεν μπορεί παρά να είναι κάτι θετικό, το ζήτημα είναι πως εμείς τη χρησιμοποιούμε. Αν τη θεωρούμε ως τον μόνο τρόπο αντίδρασης, πολύ εύκολα διασκεδάζουμε τις όποιες τύψεις μας, αιχμαλωτιζόμαστε πράγματι από όσους θέλουν να μας πουλήσουν επίφαση ελευθερίας και ακυρώνουμε την κάθε ειλικρινή πρόθεση αντίστασης. Αν ωστόσο γνωρίζουμε μέχρι που μπορεί να φτάσει η δύναμη του μέσου και το χρησιμοποιούμε όπως εμείς νομίζουμε πως θα μπορούσε καλύτερα να βοηθήσει, δεν βλέπω γιατί υπάρχει πρόβλημα.

Όσον αφορά τον τύπο, δεν μπορώ να δεχθώ, στο όνομα καμιάς εκμετάλευσης που το σύστημά του εμπεριέχει, πως δεν είναι χρήσιμος. Η απαξίωση είναι εύκολη. Όπως και κάθε θεσμός, δεν είναι από μόνος του καλός ή κακός. Καλός ή κακός γίνεται από τον τρόπο λειτουργίας του. Και βεβαίως ο τύπος δεν είναι στις καλύτερες στιγμές του όμως θα μπορούσε κάποιος να μας φανταστεί χωρίς τον τύπο σήμερα; Τίποτα δεν είναι ποτέ δεδομένο και η μόνη μας σιγουριά νομίζω είναι η προσπάθειά μας για το optimum ακόμη κι αν αυτό δεν το φτάσουμε ποτέ."


Και απαντά η αντανάκλαση (=μουά):

Μαρία, καλωσήλθες κι εσύ με τα κουβαδάκια σου και τα σχόλιά σου. Δεν μπορώ να μην αναφωνήσω:
Ουάου! Με την παρουσία σου, το νησί αποκτά δεύτερο διεθνή ανταποκριτή, αυτή τη φορά από το Βέλγιο.

Υ.Γ. Την επόμενη φορά που θα θέλεις να γράψεις, κάνε κλικ στο τέλος κάθε ανάρτησης, εκεί που γράφει σχόλια, και στο πλαίσιο που θα ανοίξει διάλεξε identity "other", γράψε ό,τι όνομα ή ψευδώνυμο θέλεις (ή διάλεξε anonymous αν θέλεις να τσακωθούμε και μετά να τα λέμε σαν να μην έγινε τίποτα -αφού δεν θα ξέρω ποια ήσουν) και συμπλήρωσε το κείμενό σου στο "leave your comment".

Πολλά φιλιά.

xkont είπε...

άντε! καιρός να αρχίσει το dating στο νησί ... να γίνει και trendy. IMPOSTOR ΑΚΟΥΣ?! πάρε ένα νέο concept από το φίλο σου «comment dating»

μιά ανταλάκλαση "Οι ΜΚΟ είναι εδώ και χρόνια ένας πανίσχυρος παράγοντας υλοποίησης κάθε είδους δράσης που δεν θέλουν να ασκούν ευθέως τα καθεστώτα της Δύσης." Έλα ρε μ... και έφαγα όλο το μεσημέρι για να γράψω το άρθρο μου στο site μου... δεν το έλεγες λίγο νωρίτερα να γλιτώσω 2500 λέξεις!?

- Μαρία... ναι, εσύ. "Η απαξίωση είναι εύκολη. Όπως και κάθε θεσμός, δεν είναι από μόνος του καλός ή κακός."
a) o θεσμός δεν είναι τίποτα από μόνος του. γεννιέται και φέρει σε κάθε κύτταρό του το dna των «πραγματικών» αιτιών που τον γέννησαν και πολύ περισσότερο τα «επίκτιτα χαρακτηριστικά» αυτωνών που «τον μεγάλωσαν» - δεν είναι μαχαίρι...
b) Αυτό περί απαξίωσης, το ξέρω πολύ καλά. Έχω υπάρξει Θεσμός!
(μην ψαρώνεις - δώσ' μου να καταλάβω)

αντανάκλαση! για το πτώμα του ρομαντισμού, συνιστώμενη ταινία (με πτώματα που κάποιοι δεν παραδέχονται το θάνατό τους) το Tideland του Terry Gilliam με τον Jeff Bridges... αν δεις, θα με θυμηθείς.

aa-duck είπε...

οοοοοοοο μάααααααι γκααααααααντ!

Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω την αντανάκλαση γιατί με αυτό >>> «Όπως βλέπω, αγαπητά μου παιδιά, δεν πτοηθήκατε από την απουσία μου. Πήρατε τα κουβαδάκια σας και παίζατε στις παραλίες του φιλόξενου νησιού μου.
Βλέπω εδώ… ποδοπατημένα κάστρα του καπιταλισμού… κάτι αίματα από τα θύματα του Ταραντίνο… ίχνη στην άμμο από τις πατημασιές του Ρότζερ Ράμπιτ και του Ιμπεριαλιστικού Κτήνους… ξεσκισμένα φύλλα εφημερίδων… μύτες από κλόουν χωρίς σύνορα…
Μετά θα γκρινιάζετε πάλι γιατί κάνω φασίνα, γμτ @#&^_*^$@#$% <<<<<

γελάω ακόμα και τώρα δεν μπορώ να σκεφτώ σοβαρά τι ήθελα να πω, εντάξει;;;;

#@$(#@*$&)#@*$&#$)(@#*$&@#)$*&

Θα έρθω αύριο. Καλημέρα

μια αντανάκλαση είπε...

Buenos días, a todo el mundo!
(Πρωινό τεστάκι στα ισπανικά, aa-duck. Το ξενυχτήσαμε πάλι ή ξυπνήσαμε στις 5.00 για τον όρθρο;)

xkont, έχω την εντύπωση ότι οι θηλυκές παρουσίες στο νησί άρχισαν να επιδρούν στις ορμόνες σας. Ελπίζω να διατηρήσετε μια κόσμια στάση και να μην κάνετε απροκάλυπτα καμάκι στις επισκέπτριές μας, γιατί δεν μπορώ να σας φανταστώ με κουβαδάκι φορεμένο κολλάρο. ;)

μια αντανάκλαση είπε...

Για ακόμη περισσότερη παράνοια, κάντε κλικ εδώ:

http://xkont.realpeople.gr/content/view/5/1/lang,el/

Ανώνυμος είπε...

Μια απάντηση μόνο στον xkont :)Ακριβώς επειδή, όπως λες, οι θεσμοί αλλάζουν ("dna αυτών που τους γέννησαν", "επίκτητα χαρακτηριστικά αυτών που τους μεγάλωσαν"...) και ΕΥΤΥΧΩΣ! Ποτέ τίποτα δεν είναι δεδομένο και είναι και στο δικό μας χέρι΄να λαμβάνουμε μέρος -επηρεάζουμε- στην εξέλιξη.

Άντε φιλιά και Καλό Σαββατοκύριακο.


PS. Να πάτε και στο Σύνταγμα να γιορτάστε την "Ευρώπη" αυτό το ΣΚ (ξέρω τι έχω να ακούσω τώρα...) θα πάω κι εγώ εδώ, στην Place Luxembourg πίσω από το Ευρωκοινοβούλιο

Ανώνυμος είπε...

όλα τα είχαμε...
η ευρώπη μας μάρανε...

(μην μου πεις ότι θα το πάρεις προσωπικά αυτό!)

;-)