Τρίτη 5 Ιουνίου 2007

Schooligans, dooligans και bullygans




ΟΙ DOOLIGANS ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Στα περιεχόμενα του υπήρχαν δείγματα αναζήτησης, εκμυστήρευσης, διαμαρτυρίας αλλά κυρίως βωμολοχίας, διαστροφής και αυθαιρεσίας. Aναρωτιέσαι ποια μπορεί να είναι η αιτία ύπαρξης ενός τέτοιου περιοδικού, με κυρίως περιεχόμενο τις αρρωστημένες και διαστροφικές εξαιρέσεις της μαθητικής ζωής. Mοιάζει περισσότερο με μια ιδεοεκφραστική χωματερή ή ακριβέστερα μ' έναν ιδεοεκφραστικό δύσοσμο υπόνομο, που όχι μόνο δεν ωφελεί ανθρώπινες ψυχές αλλά αποτελεί επικίνδυνη πηγή ψυχολογικών μολυσματικών ασθενειών. (...)




Υ.Γ. "Βαποράκια της παραφροσύνης" δεν θα πει τίποτα. Καθάρματα.
Αλλά, μην ανησυχείς, "Γιάννη Γ.". Όλα είναι ok πάλι στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία." Μπορείς να την ξαναπάρεις για να τυλίγεις φυτιλάκια για το καντήλι. Να φυλάγεσαι από "Τα Νέα" τώρα.

buzz it!

7 σχόλια:

itelli είπε...

Εγώ πάντως όταν το διάβασα μού φάνηκε σαν πλάκα μαθητή στην εφημερίδα για να τους τσιτώσει. Σκέψου το κ αυτό.

Επίσης, γιατί μόνο στην Ορθοδοξία ο άνθρωπος είναι δούλος του θεού, ενώ στα υπόλοιπα παραρτήματα της χριστιανοσύνης αναφέρεται ως ποίμνιο; Σίγουρα όλο κ κάποια ψυχολογική επίπτωση θα υπάρχει στην κοινωνικότητα της συνείδησης, no? Άλλο να σε ανεβοκατεβάζουν "δούλο" (το οποίο εμπεριέχει το στοιχείο του φόβου, της πειθαρχίας, της τιμωρίας, κλπ) κ άλλο να σου χαϊδεύουν τα αυτάκια με το να σε αποκαλούν προβατάκι.

Λέω τώρα εγώ...

μια αντανάκλαση είπε...

Δεν νομίζω ότι ήταν πλάκα. Είσαι πολύ καλό παιδί, itelli, για να του δίνεις τέτοιο ελαφρυντικό. Ή έχεις καιρό να συναναστραφείς με θεόπληκτους ορθοδόξους.

Τώρα που το λες, φαντάζομαι τον Πάπα στο μπαλκόνι να απευθύνεται στους λατρεμένους δούλους του θεού (πώς μεταφράζεται αυτό στα λατινικά;) και να τους ευλογεί.
Αλλά και πάλι, οι δούλοι εκεί θα κάθονταν και θα συνέχιζαν να βόσκουν.
Άμα γίνεις κοπάδι, συνηθίζεις κάθε χαρακτηρισμό, λέω τώρα κι εγώ.

itelli είπε...

Αυτό θα με φάει... Μια ζωή το καλό παιδί. Που κ που λίγο μαλάκας επίσης... Καλός μαλάκας με λίγα λόγια.

μια αντανάκλαση είπε...

Έλα μωρέ, μη στενοχωριέσαι...
Θα κάνουμε όλοι μαζί παρέα στα κρατητήρια για τους μαλάκες.

Ανώνυμος είπε...

αφήστε, θα τραβήξω μόνος το δρόμο του μαλάκα σήμερα:

δηλαδή, όποιος διαφωνεί και καταγγέλει το ψευτομοντέρνο παπαρο-καταγγελτικό στυλάκι του κόλου (με όμικρον εδώ) είναι χριστιανοπαπάρας, συντηρητικός, ΛΑΟΣ, μετανοείτε χριστιανοί, μούχλας, παπούς κλπ...

να θυμόσαστε ότι είναι οι ίδιοι που αύριο θα είναι 5 φορές πιο φασίστες από αυτούς τους σημερινούς. και αυτό δεν θα είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει.


ΥΓ
2 οι Σεραφείμ: ο μακαριστός, και ο παμμακάριστος...

γιατί όμως οι "avant garde" της νεολαίας, οι "ελεύθερα εκφραζόμενοι" αλλάζουν μαγαζί μαζί με την απώλεια του παμμακάριστου;

ΥΓ2
αντιγράφω από το site τους
"Όπως και στην «Ελευθεροτυπία», έτσι και στα «Νέα» ο βασικός όρος που θέσαμε ήταν να μην υπάρχει καμία παρέμβαση στα κείμενα και στον σχεδιασμό του περιοδικού. «Εννοείται!» μας είπε ο διευθυντής της εφημερίδας, Παντελής Καψής."

ΕΣΥ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΕ των Νέων και της Ελευθεροτυπίας, ΠΟΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ έθεσες για να πας;

αλλά ξέχασα, εσύ, δεν είσαι avant garde, είσαι ο μαλάκας που δεν έχει μυαλό και στυλ, είσαι το μηχανάκι που «παράγει» ειδήσεις...

---
και παρακαλώ να μην προκληθώ για τα σχόλιά μου ως προς την Ελευθεροτυπία γιατί έχω 3 ιστορίες που έχω ζήσει ο ίδιος
πχ, με τη γυναίκα στην ταράτσα της Ε, να θέλει να πηδήξει κάτω...

Ανώνυμος είπε...

και για να μην απορείς γιατί σου τα χώνω:

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Η παρουσία της Αφροδίτης στο ζώδιο σας αποτελεί παράγοντα για τη δημιουργία νέων σχέσεων *Οι αδέσμευτοι θα γνωρίσετε τον απόλυτο έρωτα σύντομα

>>>>Οι δεσμευμένοι προσέχετε την απότομη συμπεριφορά σας απέναντι στον σύντροφο σας *Μην τον πληγώνετε άδικα, αγαπητοί μου

(σκέψου δηλαδή να ήμουν και δεσμευμένος, τί θα σου έσουρνα σήμερα)

μια αντανάκλαση είπε...

Ας περιμένουμε λοιπόν να γνωρίσεις τον απόλυτο έρωτα και τότε το ξανασυζητάμε.
;)
Γιατί αν το συζητήσουμε τώρα κάτι μου λέει ότι θα γίνουμε μπίλιες και δεν μπορώ να χάσω έτσι απότομα το 50% των σχολιαστών μου.