Δευτέρα 4 Ιουνίου 2007

Θα μου διαβάσεις το... αυτό;



-Έχεις δουλειά;

-Για πες.

-Μπορείς να μου διαβάσεις το... αυτό... ξέρεις, τον τοξότη;

-Ναι αμέ... Λοιπόν, "την εβδομάδα αυτή θα προσπαθήσετε να λύσετε πολλές προβληματικές καταστάσεις που μέχρι τώρα σας καταπιέζουν και σας κουράζουν ψυχικά. Αποφύγετε στα μέσα της εβδομάδας τον εκνευρισμό γιατί θα κάνετε κινήσεις που δεν θα είναι συμφέρουσες για εσάς. Αυτή την εβδομάδα μπορείτε να χαρείτε τον έρωτα σας με τον σύντροφο σας αρκεί να μην κάνετε κουραστικές συζητήσεις που θα εκνευρίσουν τον σύντροφο σας. Προσπαθήστε να έρθετε πιο κοντά στον σύντροφο σας και όλα θα ξεπεραστούν. Αυτή την εβδομάδα θα μπορέσετε να καταφέρετε αυτά που έχετε βάλει στόχο..."

-"Στον τοίχο", λέει;

-Όχι, "σ-τ-ό-χ-ο". "Θα μπορέσετε να καταφέρετε αυτά που έχετε βάλει στόχο. Προσπαθήστε να βάλετε σωστό προγραμματισμό και μην κάνετε βιαστικές κινήσεις γιατί δεν μπορείτε να τα κάνετε όλα μαζί. Θέλετε να αλλάξετε πολλές καταστάσεις για να μην κάνετε τόσα πολλά έξοδα. Αποφύγετε στα μέσα της εβδομάδας να παρασυρθείτε για άλλη μια φορά σε περιττά έξοδα."

-Αυτά;

-Αυτά. Καλή εβδομάδα ακούγεται. Να βάλουμε τώρα την αλοιφή στο γόνατο που πονάει, γιαγιά;

.

.

Η γιαγιά Αντανάκλαση ποτέ δεν αρκέστηκε στις παραδοσιακές γραφές για να την βγάλει στα δύσκολα. Στο τραπεζάκι με τα φάρμακά της, τα βαζάκια με τις κρέμες, τις καραμέλες και τις καρτούλες των αγίων, εκεί κάτω από την "Φωνή του Κυρίου", συνήθως θα βρεις κρυμμένο κι έναν "Αστρολόγο" ή ένα "Άστρα και Όραμα". 'Εστω και το περσινό.

Αυτή την λεπτομέρεια, μάλλον δεν θα την έχει πει ποτέ ούτε του παπά στην ενορία. Άλλωστε εκεί έχει να πατήσει κάτι μήνες. Τα πόδια της δεν άντεξαν να την πάνε αυτά τα τριακόσια μέτρα ούτε για τον Επιτάφιο.

Την έχουν ψιλοεγκαταλείψει καμιά 15αριά χρόνια αφότου της χάρισαν τον τίτλο "Μις Γάμπα" στα καλλιστεία του ΚΑΠΗ της γειτονιάς, εκείνη την εποχή που ο κυρ Νίκος την φλέρταρε και λίγο πριν την ζητήσει από τα παιδιά της για να την κάνει "αρχόντισσα".

Μετά από 25 χρόνια χηρείας, εκείνη μπορεί και να ένιωσε λίγο αρχόντισσα αλλά κράτησε και μια πισινή: "Γιατί να τον παντρευτώ; Θα χάσω την σύνταξή μου, που είναι και μεγαλύτερη από τη δική του -αλλά αυτό μην του το πεις, στενοχωριέται". Ο κυρ Νίκος στενοχωριόταν εύκολα και για άλλα πράγματα κι έτσι δεν ξανάφησε την "Μις Γάμπα" να πατήσει στο ΚΑΠΗ ασυνόδευτη. Μάλλον δεν θα ήταν ο μόνος που την φλέρταρε.

Δυο φορές χήρα μετά από λίγο, η γιαγιά Αντανάκλαση ξαναγύρισε στο σπίτι των παιδιών της, με την λεμονιά στην αυλή και τις πολλές καραμέλες σε κάθε συρτάρι.

Κάποτε σε ένα από τα νοσοκομεία απ' όπου πέρασε, κάπως κάτι φάνηκε σαν αποχαιρετισμός. Ξεσκονίσαμε τα μαύρα. Αλλά μετά...

"Ποιος ήταν αυτός που ήρθε το μεσημέρι να σε δει κυρα-Αντανάκλαση;" την ρώτησε μια μέρα η καινούργια ασθενής που φέρανε στο διπλανό κρεββάτι; Κι εκείνη, χωρίς την μασέλα της και χωρίς καμία περιττή μετριοφροσύνη είπε: "Ήταν κάποιος που είναι τρελλά ερωτευμένος μαζί μου από τότε που ήμουν δεκατριών". Δεν είχε πέσει μακριά. Ήταν ο γιος που γέννησε στα δεκαεφτά.

Ένα απόγευμα, σε εκείνο το νοσοκομείο, για να σταματήσει να κλαίει και να κοιμηθεί, είχα πάρει από το τραπεζάκι και της διάβαζα σαν να ήταν παραμύθι, την "Φωνή του Κυρίου". Τρία χρόνια αργότερα, νομίζω ότι αν είχα τότε πρόχειρο έναν "Αστρολόγο", θα είχε αναρρώσει μια ώρα αρχύτερα.

buzz it!

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

wow...
κι εγώ σήμερα ξύπνησα και ήταν αύριο νόμισα ότι κάτι έγινε...

αλλά εσύ...

..ξύπνησες και ήταν 50 χρόνια μετά!

itelli, βάλε και εσύ κανένα φράγκο να της πάρουμε δώρο τον «Ηλεκτρονικό Λογογράφο». μετά το βελονάκι χάνεται το πληκτρολόγιο...

μια αντανάκλαση είπε...

Πρώτα θέλω μια συνδρομή στο "Πλέξιμο και κέντημα" γιατί έχω πάρει λάθος προσανατολισμό στην δια βίου μάθηση.

itelli είπε...

Πανε οι παλιές καλές εποχές του Burda?

itelli είπε...

Κ όμως, αγαπητοί, να που η σωτηρία μας βρισκόταν τόσον καιρό μπροστά μας αλλά εμείς αγρούς αγοράζαμε...

Αντι να σου στείλω τα λεφτά, μαέστρο, λέω να βάλουμε την νησοδέσποινα να ιδρύσει μια εταιρεία στο νησί της, κ να βάλω τα φράγκα σ'έναν υπεράκτιο λογαριασμό της νεοιδρυθείσας εταιρείας, απ'όπου θα τα πάρεις εσύ μέσω μιας άλλης, δικιάς σου παράκτιας εταιρείας, κ ό,τι περισσέψει θα μου τα δώσουν οι αντιπρόσωποί μου της Υπερ-Πόντιας εταιρείας.

Κ θα είμαστε όλοι επιχειρηματίαι, με τα κότερα (κ τα φράγκα) να πηγαινοέρχονται στο νησί.

(Μένουν κάποιες λεπτομέρειες για να τελειοποιηθεί το σχέδιο, αλλά με λίγη βοήθεια, τύχη κ πίστη, νομίζω θα τα καταφέρουμε)

Ανώνυμος είπε...

...ελληνίδα κροίσος με δικό της νησί....

10 γράμματα...

ω-ν-ά-σ-η....

όχι....

μια αντανάκλαση είπε...

ΤΟΞΟΤΗΣ
Τρίτη 5 Ιουνίου 2007
"Ο επαγγελματικός τομέας είναι το καλύτερό σας αυτή τη περίοδο καθώς οι στόχοι σας ευοδώνονται με εξαιρετική ευκολία και σας δίνεται η ευκαιρία να καλύψετε τα κενά σας στον οικονομικό τομέα. Αν νιώθετε άβολα στη σχέση σας, προς το παρόν, φροντίστε να τα βρείτε με τον εαυτό σας. Αξιολογείστε τις καταστάσεις και συζητήστε με το ταίρι σας χωρίς να παίρνετε τελεσίδικες θέσεις προς οποιαδήποτε κατεύθυνσή."


Δεν ξέρω, itelli...
Δεν μου επιτρέπεται να πάρω τελεσίδικες αποφάσεις ακόμα.

μια αντανάκλαση είπε...

Μ-ι-ρ-ο-ρ-λ-α-ν-δ-η

10 είναι, xkont

itelli είπε...

Αααα... Έτσι εξηγούνται τα κοινά ποστς. Τοξοτισμός.

Ανώνυμος είπε...

έλα, διάβασε και τρόμαξε!!!!!

ΤΟΞΟΤΗΣ

Το γενικότερο κλίμα στην καθημερινότητα σας, θα βαρύνει αρκετά το επόμενο διάστημα *Θα έχετε εντάσεις και διαφωνίες με τους δικούς σας, φίλοι *Τις επόμενες μέρες, οι πλανήτες θα σας βοηθήσουν αρκετά σε θέματα καριέρας και οικονομικών *Η καλή τύχη θα είναι στο πλευρό σας

Πλανήτες
Θα έχετε ευκαιρίες να ξεκαθαρίσετε κάποια πράγματα σε τομείς της ζωής σας ιδιαίτερα στον επαγγελματικό *Καταστάσεις θα σας προκαλέσουν δυσφορία *Χρειάζεται να γίνετε ακόμα πιο απαιτητικοί, στη δουλειά σας *Μην κρατάτε κοντά σας άτομα που δεν έχουν τίποτα να σας προσφέρουν

Αισθήματα
Νέες γνωριμίες που θα κάνετε θα σας ενθουσιάσουν! *Οι πλανήτες σας υπόσχονται στιγμές γεμάτες έρωτα και πάθος *Να είστε πιο ρομαντικοί, φίλοι! *Οι δεσμευμένοι, αναθερμάνετε το πάθος στη σχέση σας *Οι πρόσφατα χωρισμένοι του ζωδίου αφήστε το παρελθόν πίσω σας *Κάντε μια νέα αρχή

Ζωή
Μην υποβάλλετε τον εαυτό σας σε εξαντλητικές δίαιτες *Μην ρισκάρετε να καταλήξετε με ένα πρόβλημα υγείας *Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό! *Συμβουλευτείτε ένα επαγγελματία διαιτολόγο πριν κάνετε το οτιδήποτε *Βάλτε την άσκηση και τον αθλητισμό στη ζωή σας, φίλοι μου

μια αντανάκλαση είπε...

Έτσι, έτσι itelli.
Χρειάζεσαι κι εσύ άσκηση και δίαιτα ή πέσαν έξω οι αστρολόγοι;

itelli είπε...

Μπα, τουναντίον. Εγώ θέλω τάϊσμα, φροντίδα κ προδέρμ.

μια αντανάκλαση είπε...

Η γιαγιά Αντανάκλαση άφησε σήμερα πίσω της τέσσερα παιδιά, δέκα εγγόνια και τέσσερα δισέγγονα. Ξέρω ότι δεν την αποχαιρέτησα όπως έπρεπε. Ήθελα από μέρες να περάσω και να σταθώ λίγο στο κρεβάτι όπου είχε απομείνει ένα ταλαιπωρημένο ανθρώπινο κουβαράκι για να της διαβάσω λίγο, κάτι, έστω και τη "Φωνή του Κυρίου". Αλλά φαίνεται πως δεν είμαι καλή στους αποχαιρετισμούς. Κι έτσι τελικά έτρεξα τώρα εδώ, στη γωνίτσα του αραχνιασμένου μου μπλογκ όπου έχω κρυμμένη λίγη από τη γιαγιά μου, για να της πω ένα πιο θαρραλέο αντίο.

Δεν ξέρω πώς θα τα βολέψει εκεί πάνω με τους παλιούς της έρωτες αν αρχίσουν να την διεκδικούν όλοι μαζί. Δεν ξέρω καν αν υπάρχουν καλλιστεία και αν θα μας προκύψουν κι άλλοι. Μια μέρα ελπίζω να την ξαναβρώ και να μου τα πει από κοντά.

Α, και το tip of the day στο Stardome σήμερα, 6 Ιανουαρίου 2011:
"Τοξότη, αν νιώσεις σήμερα να σε τσιγκλάει κάτι μέσα σου να πειράζεις κόσμο, να κάνεις πλάκες, να επικοινωνείς ασταμάτητα, να αυτοσαρκάζεσαι, κάνε το! Σαν πολύ σοβαρά την έχουν πάρει όλοι/ες την ζωή τους τελευταία, δεν συμφωνείς;"

Συμφωνώ.
Θα θυμάμαι πάντα πώς ξεκαρδιζόσουν στα γέλια.
Ελπίζω τώρα να είσαι ελεύθερη.
Ωραία ήσουν και πριν.