Τρίτη 3 Απριλίου 2007

Απεξάρτηση

Τη μέρα που τον είδε να κλωτσάει μια στάση λεωφορείου σε μια λεωφόρο, ήταν ήδη αργά. Αλλά δεν το ήξερε ακόμα. Κανείς τους δεν το ήξερε. Ούτε η οικογένειά του, που άκουγε με κατάπληξη κάθε φορά αλλά τελικά υιοθετούσε τις απίθανες δικαιολογίες του για το πώς εξαφανίζονταν οι μικρές οικονομίες τους από τις κρυψώνες του σπιτιού. Το συνειδητοποίησαν όταν μπήκε στην κοινότητα.
Ένα από τα πρώτα πράγματα που τους είπαν εκεί, ήταν να τον κρατήσουν μακριά από τα γήπεδα και να μην έχει καμία επαφή με τις παρέες του από τον σύνδεσμο.
Το κατάφεραν. Βγήκε μετά από χρόνια, καινούργιος άνθρωπος. Με την ίδια στόφα αλλά με μικρές δόσεις σοφίας, επώδυνα κατακτημένης, κρυμμένες πλέον στις τσέπες του. Αρκετά μικρές, όμως, ώστε να υποκύψει και πάλι σιγά σιγά στην πρώτη του ντρόγκα.

«Ευτυχώς που δεν είχε πάει με τους άλλους που σκοτώσανε τον άνθρωπο», της είπε η μάνα του προχτές που πέρασε από εκεί. «Πες του κάτι κι εσύ».

«Ακόμα ασχολείσαι μ’ αυτά; Νόμιζα ότι απλώς πηγαίνεις στο γήπεδο κάτι Κυριακές. Άκουσα ότι και οι δικοί σας συνέχισαν τα επεισόδια εκείνο το βράδυ.»

«Ποιοι τα λένε αυτά; Ποια επεισόδια; Τίποτα δεν έγινε. Αφού εγώ είμαι πρόεδρος του συνδέσμου εδώ και τους ελέγχω. Και για το ραντεβού μας είχαν ειδοποιήσει δυο βδομάδες νωρίτερα αλλά είπα στους δικούς μου να μην τολμήσει κανείς να πάει. Εκεί δεν θα πήγαιναν 20 ή 30, όπως είναι συνήθως τα ραντεβού για ξύλο. Κι άντε να ελέγξεις 200 άτομα. Πήγαιναν για να σκοτωθούνε. Τώρα, τι λένε για επεισόδια και τι θέλουν να πετύχουν, δεν το ξέρω».

«Κι αν έρθουν στον σύνδεσμο για έλεγχο όπως έκαναν στους άλλους και ξαναμπλέξεις;»

«Αφού εμείς δεν έχουμε γραφείο. Τον σύνδεσμο τον έχουμε μόνο για τις επαφές. Τα πράγματα του συνδέσμου τα έχω κάτω στο υπόγειο. Κάτι μπλουζάκια και κασκόλ έχουμε και τα φυλάω εδώ. Λες να έρθουν να ψάξουν; Αυτά θα βρουν».

«Τι τον θέλετε τον σύνδεσμο τότε; Γιατί δεν παίρνετε εισιτήρια και μπλουζάκια από τα κεντρικά χωρίς να ανακατεύεστε σε φασαρίες; Αν σας ενδιαφέρει μόνο η ομάδα, δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο.»

«Και ποιος σου είπε ότι θα τελειώσουν οι φασαρίες όταν κλείσουν τους συνδέσμους; Γιατί, για εκεί το πάνε. Και τότε να δεις τι έχει να γίνει. Δεν θα ξέρεις από πού να τους μαζέψεις. Τώρα τουλάχιστον ξέρω για κάθε δικό μου τι έχει κάνει. Άλλωστε με τον σύνδεσμο κάνεις ένα σωρό πράγματα. Τις προάλλες πήγαμε στη Ρώμη με 400 ευρώ για 4 μέρες. Το είχε κλείσει η ομάδα για 5.000 άτομα. Άντε βρες μου εσύ άλλη τέτοια προσφορά…»

Έλα ντε… Πού να ξαναβρείς τέτοια προσφορά;

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: