Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ KAΠΟΙΟΥΣ; ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ


Στην Ελλάδα οι γκέι, οι λεσβίες και οι τρανσέξουαλ γνωρίζουν από διακρίσεις. Τις αντιμετωπίζουν καθημερινά στην οικογένεια, την κοινωνική ζωή και τον επαγγελματικό στίβο.
Καμιά φορά όμως φτάνει μια σταγόνα για να ξεχειλίσει το ποτήρι. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου το Υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζεται να καθιερώσει ένα "συμβόλαιο συμβίωσης" ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τα ετερόφυλα ζευγάρια. Δεν θεωρούμε ότι ένα απλό "συμβόλαιο" μπορεί να λύσει τα ζητήματα των ζευγαριών ίδιου φύλου, ούτε να εξασφαλίσει την ισότιμη μεταχείρισή τους. Πιστεύουμε όμως ότι η προτεινόμενη διάκριση είναι κατάφωρα αντίθετη τόσο με το ελληνικό Σύνταγμα όσο και με τις ευρωπαϊκές συνθήκες για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Πόσο μάλλον όταν 18 ευρωπαϊκές χώρες ήδη παρέχουν νομική κατοχύρωση στα ζευγάρια ίδιου φύλου.
Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να ενημερωθούν σχετικά οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, οι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιστοσελίδες και ιστολόγια σε όλο τον κόσμο. Αυτό που ζητάμε είναι ίσα δικαιώματα για όλους. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.
Αυτή τη φορά δεν θα μείνουμε σιωπηλοί. Αυτή τη φορά δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ

buzz it!

14 σχόλια:

xkont είπε...

συμβόλαια και συμφωνητικά...

ο πλήρης εξεφτελισμός κάθε έννοιας ανθρωπιάς. είμαστε τελικά products και ως products θα πρέπει να ζούμε. στο συμφωνητικό θα έπρεπε αντί για ID, ταυτότητες κλπ, να βάζουμε το serial number μας και το MAC address του τσιπ επικοινωνίας στον εγκέφαλό μας...

όσο για τους ομοφιλόφυλλους, νομίζω ότι θα ήταν το ίδιο προσβλητικό... Πολιτικός Γάμος, τελεία και παύλα.

μετά λοιπόν το Συμφωνητικό και τα Προγραμιαία Συμβόλαια, να φτιάξουν και το Χρηματιστήριο Γάμου στο οποίο θα «εισάγονται» τα ζευγάρια που θα έχουν ανάγκη από δανεισμό, και οι υπόλοιποι θα παίζουν με «μετοχές Γάμου» αν πιστεύουν ότι τελικά θα ορθοποδήσουν κλπ.
φυσικά, σε ένα τέτοιο χρηματιστήριο η λέξη «εγκυμοσύνη», «διατροφή» και λοιπές δαπάνες ισοδυναμούν με κατακόρυφη πτώση της γαμο-μετοχής σου.

και ένα ερώτημα.
το οποίο δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΣΤΕΙΟ.

αφού ένα Νομικό Πρόσωπο έχει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις ενός Φυσικού Προσώπου, τότε, μπορώ με Συμφωνητικό Γάμου να «παντρεύομαι» με μία εταιρεία. ή καλύτερα να κάνω ένα Συμφωνητικό Γάμου με μία Εταιρεία Παροχής Συζύγων...

τέλος, το μόνο που δεν κοιτάτε είναι πως με αυτά τα συμβόλαια αποτελούν την ακαριαία νομιμοποίηση του trafiking...

άντε και σε άλλα με υγεία.

μια αντανάκλαση είπε...

Είσαι κακόπιστος.
Γι' αυτό δεν σε παντρεύεται καμμία.

σορολόπ είπε...

xkont... την ανθρωπιά την καταργούν οι ίδιοι οι άνθρωποι με τις πράξεις τους, έτσι καταλήξαμε στα προγαμιαία συμβόλαια, στο συμφωνητικό συμβίωσης, και σε ό,τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια..

..δεν βρίσκω τίποτα κακό στο να προστατέψεις τα δικαιώματά σου με νόμιμους τρόπους...

..όσο για την εκμετάλλευση για άλλους σκοπούς π.χ. το trafficking.. μήπως οι γάμοι, πολιτικοί και θρησκευτικοί, δεν εξυπηρετούν άλλους σκοπούς; πράσινες κάρτες, άδειες παραμονής κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο...

μια αντανάκλαση είπε...

Η αλήθεια, Σορολόπ, είναι ότι ένα συμφωνητικό θα τα κάνει όλα αυτά (trafficking κλπ) πιο εύκολα.

Αλλά, για να μιλήσω κι εγώ μια φορά λίγο ευθέως, νομίζω πως όποιος πιστεύει στην νόμιμη και κατοχυρωμένη συμβίωση μπορεί να παντρεύεται -με θρησκευτικό ή πολιτικό γάμο. Αυτό θα έπρεπε να επιτρέπεται σε όλους, χωρίς διακρίσεις.
Από την στιγμή βέβαια που αποφασίζεται να καθιερωθούν συμφωνητικά (που κάποιοι θα τα προτιμούν κυρίως για οικονομικούς λόγους) ας μην υπάρχουν ούτε γι' αυτά διακρίσεις.
Γι' αυτό και συνυπογράφω την καμπάνια.

Βέβαια ο xkont θα παντρευτεί κανονικά, με παπά και με κουμπάρο (τον itelli).

xkont είπε...

το καλοκαιρινό σούρουπο είχε σαφώς κάτι το μαγικό. το ελαφρύ αεράκι που μόλις ήταν αισθητό έριχνε τη θερμοκρασία της ζεστής μέρας που είχε περάσει και έφερνε από τη θάλασσα μια γλυκιά αρμύρα ανακατεμένη με τη μυρωδιά από τις λεμονιές και τα γιασεμιά.

το τραπέζι στην ταράτσα ήταν λιττό αλλά αυτό συνέβαλε στην όλη μυστηριακή ατμόσφαιρα. σαν όλα τα αντικείμενα να εμποτίζονταν από κάτι το αδιόρατο, το μεθυστικό. δεν χρειαζόταν πλούσια φαγητά και σερβίτσια. το μοναχικό κερί στο κέντρο σκόρπιζε με ανασφάλεια το ρομαντικό αυτό χρυσοκίτρινο χρώμα του κάνοντας το τραπέζι αυτό να μοιάζει σαν μόλις να είχε υλοποιηθεί από έναν άλλο κόσμο, τόσο εύθραυστο που δεν θα μπορούσε να κρατήσει για πολύ.

αυτή, μόλις το είδε ένοιωσε πως επιτέλους, μετά από 8 χρόνια η ώρα είχε φτάσει. αυτός ήταν αγχωμένος γιατί η απόσταση από τον ρομαντισμό και τη μαγεία έως τη γελοιότητα είναι κάπου δυό λέξεις και μισό βλέμμα.

κάθισαν σιωπηλοί. και οι δύο ένοιωθαν πως κάθε απότομη κίνηση ή λέξη θα μπορούσε να καταστρέψει την λεπτή κρούστα που είχε δημιουργηθεί για να τους χωρίσει από τον συμβατικό κόσμο που κορνάροντας και βρίζοντας από τα γύρω σοκάκια προσπαθούσε απεγνωσμένα να εισβάλει ανάμεσά τους.

τότε, αυτός πήρε το μη επιτηδευμένο κολωνάτο ποτήρι με ο κόκκινο κρασί και έβρεξε τα χείλη του. δεν ήπιε. εκείνη ένοιωσε την καρδιά της να επιταχύνει λίγο τους χτύπους της, αλλά μόνο λίγο. ήταν αρκετά μεγάλη πια για να σκιρτάει σαν παιδούλα. ο άνθρωπος απέναντί της την είχε απογοητεύσει πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά ήταν έτοιμη για μια ακόμη φορά, ή καλύτερα αυτή τη φορά να κάνει μια νέα αρχή μαζί του. όχι σαν τις προηγούμενες νέες αρχές, μια νέα αρχή. νεότερη από όλες τις νέες αν και λίγο παλαιότερη από την πρώτη νέα που όμως δεν μετρούσε γιατί είχε σχεδόν ξεχαστεί, τόσο νέα που... τέλος, πάντων, νέα...

αυτός, πήρε μια ανάσα, αργά για να αφήσει τη φωνή του να κυλήσει έξω από το σώμα του απαλά, όπως το μεταξένιο ποτάμι που κυλάει στις βελόυδινες κοιλάδες. και το πέτυχε. η φωνή του κρατήθηκε μέσα στην μαγική αυτή κάψουλα που τους χώριζε από τον υπόλοιπο κόσμο...

- αγάπη μου... νομίζω πως είμαι έτοιμος να σου προτείνω να κάνουμε Συμφωνητικό Συμβίωσης

- ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ!

kakaskimos είπε...

xkont
Μαζί σου 99% = 100% - [ακαριαία νομιμοποίηση του trafiking]. Για να συνάψεις συμβόλαιο, θα πρέπει να πληροί κάποιες προϋποθέσεις.

Ειδικά το 2ο σχόλιό σου είναι πολύ ωραίο. Γιατί δείχνει τι πάει να αποτρέψει το συμβόλαιο. Τις 8χρονες σχέσεις, που είναι ουσιαστικά γάμοι, χωρίς καμμία εξασφάλιση. Και όταν λέω εξασφάλιση: π.χ. ο ένας στην εντατική κι ο άλλος απ'έξω (όπου ένας και άλλος εννοώ άνθρωποι, οποιουδήποτε φύλου). Χωρίς το συμβόλαιο ούτε να τον δει δεν θα μπορεί.

Στην περίπτωση που αναφέρεις, αν μετά απο 8 χρόνια δεν θα έχουν ΗΔΗ συνάψει συμβόλαιο συμβίωσης, δεν θα είναι ζευγάρι. Οπότε η πρόταση θα είναι κατευθείαν "αγάπη μου χωρίζουμε".

Υ.Γ.1. Γιατί την πρόταση για συμβόλαιο την κάνει ο άντρας? Γιατί να μην την κάνει η γυναίκα? Το ίδιο και στο γάμο. Γιατί τα βαριά και ανθυγιεινά πρέπει να τα κάνουμε ΠΑΝΤΑ εμείς?

Υ.Γ.2. Απορώ που οι γυναίκες είναι υπέρ του συμβολαίου.

xkont είπε...

kakaskime

ΥΓ1: επειδή καλή είναι η ισότητα των δύο φύλλων αλλά την «δέσμευση» ό,ποιας μορφής θα πρέπει να την ζητήσεις εσύ (αφού σου έχουν γανώσει το κέρατο πλαγίως)

ΥΓ2: είναι υπέρ για πολλούς λόγους:

α) γιατί είναι σίγουρες ότι εκεί δίπλα στο κομωδίνο είσαι ικανός να υπογράψεις το ο,τιδήποτε.... (....), (.....) .....

β) γιατί ονειρεύονται την μισή (από την καθόλου) περιουσία σου

γ) πιστεύουν ότι μετά το χωρισμό θα έχουν κάτι να σου πρήζουν τα Zaats, ό,ποτε θα αισθάνονται «κάπως» και θα αισθανθούν πολύ καλύτερα αν σου γαμήσουν την εβδομάδα (ειδικά εάν επιμένεις να ζεις)

δ) ξέρουν ότι στα 4 χρόνια είναι αυτές που θα θέλουν να την κάνουν (ενώ εσύ θα έχεις βολευτεί στο μαγειρευτό και τα πλυμμένα σώβρακα)

ε) τα διαζύγια τους γαμάνε το image, τα συμφωνητικά θα τα κρεμάνε στον τοίχο όπως πτυχία.




τάξε αποκατάσταση.... ας είναι και επάνω σε πακέτο από Καρέλια

μια αντανάκλαση είπε...

Άντρες, γουρούνια, δολοφόνοι.

kakaskimos είπε...

αντανάκλαση
Ε, με αυτά που είπα, μου άξιζε

xkont
Υ.Γ.1
Ποια ισότητα? Μετά την κατάργηση του ροπάλου, πήραν το πάνω χέρι. Κάποια στιγμή τις πιάσαμε κορόιδα που τις ψήσαμε να ζητήσουν ισότητα. Νόμιζαν ότι θα ανέβαιναν. Εμείς το ζητήσαμε για να κατέβουν.

Υ.Γ.2.
α. Αφού δίπλα στο κομοδίνο μπορείς να υπογράψεις το οτιδήποτε, γιατί όχι πολιτικό γάμο?

β. Αν δεν τους αρκεί η περιουσία σου, ακόμα και μηδαμινή, δεν σε παντρεύονται (πλέον).

γ. Μετά το χωρισμό εκνευρίζονται επειδή τους χάλασες τα σχέδια. Και πρέπει να ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ.

δ. Απο τον γάμο χάνουν και οι γυναίκες και οι άντρες. Δυστυχώς στις περισσότερες περιπτώσεις τουλάχιστον ένας από τους δύο δεν το καταλαβαίνει. Νομίζει ότι μετά το γάμο όλα θα γίνουν όπως θέλει εκείνος/η. Κι όταν είναι προφανές ότι έτσι πρέπει να γίνει, αρνείται και να το δει.

xkont είπε...

kakasmime:
Υ.Γ.2.
α.

επειδή ο Πολιτικός Γάμος γίνεται στο Δημαρχείο ρε συ... ενώ τα συμφωνητικά υπογράφονται ο,πουδήποτε.

(και επικυρώνονται μετά αλλά, μετά άντε να κάνεις πίσω...)

σορολόπ είπε...

Λοιπόν, τι σκέφθηκε το σατανικό μυαλό μου..

..τον επόμενο που θα γνωρίσω, θα τον παρασύρω - δήθεν τυχαία - στο παρόν ποστ, να μας πει τη γνώμη του :)) εάν δείξει έστω και τα παραμικρά σημάδια αλληλεγγύης με τα υπόλοιπα αρσενικά... θα του δώσω το e-mail τους να τα βρούνε μεταξύ τους :P

kakaskimos είπε...

σορολόπ
Οποιον άντρα βρεις που να συμφωνεί με τη γνώμη σου 100% να τον βάλεις σε γυάλα ...

xkont
Αν το υπογράψεις δίπλα στο κρεββάτι, μετά πρέπει να πάτε ΜΑΖΙ για το γνήσιο της υπογραφής. Οπότε πάλι ρίσκο είναι (για εκείνη). Για σένα ευκολία ;-)

xkont είπε...

σας μεταφέρω το πολύ πετυχημένο σχόλιο του φίλου Axrst στο δικό μου blog:

Η πραγματική στιχομυθία:
Και τώρα, τα πραγματικά λόγια που αντάλλαξε το ζευγάρι κι όχι τα θεατρινίστικα του xkont.

- Αγάπη μου, δεν νομίζεις ότι είναι καιρός να παντρευτούμε;

- Χμ... και ποιος θα μας πάρει;


ΥΓ (xkont)
παρακαλείται η νησοδέσποινα να μην δημοσιεύσει το όνομά της φίλης με την οποία θα μπορούσα να έχω αυτό το διάλογο...

Samorc είπε...

ειμαι εντελως υπερ του συμφωνητικου συμβιωσης.

και απο την στιγμη που δεν ισχυει η υιοθεσια, θα μπορουσε να επιτραπει και για τους ομοφυλοφυλους ναι.