Πέμπτη 29 Μαΐου 2008

Διάλειμμα στη δουλειά


Περσινά τα φύκια. Φέτος δεν τα έχω πατήσει ακόμα.
Αγόρασα, όμως, χτες δυο καρέκλες σκηνοθέτη για την βεράντα. Τις παλιές τις είχα χαρίσει σε έναν φίλο που άνοιγε σπίτι. Τώρα θα τρώμε τα βράδια στρέφοντας την τηλεόραση προς τα έξω και χαζεύοντας την γειτονιά.
Αγόρασα και τρία μπαλάκια ελαφριά για ρακέτες. Και ένα μικρό θερμός για να μην πίνει το παιδί ζεστό νερό από το παγουρίνο τις 8 ώρες που ψήνεται στο καλοκαιρινό προαύλιο του σχολείου. Παίζει και ποδόσφαιρο όλη μέρα. Με τα αγόρια πάντα κι όταν βάζει γκολ ακούγεται μερικές πολυκατοικίες παραπέρα, με διαβεβαιώνει ένας οικογενειακός φίλος.
Οι οικογενειακοί φίλοι πλέον είναι οι γονείς των φίλων του παιδιού. Αυτοί, δηλαδή, που, όταν ο διευθυντής καυλώνει και αποφασίζει να συσκεφθεί εκτάκτως με όλο το τμήμα για να αποδείξει ότι δεν έχει αγοραφοβία, τους παίρνεις τηλέφωνο και μαζεύουν το δικό σου μαζί με το δικό τους από το σχολείο.
Καρέκλες στην βεράντα, λοιπόν. Και μπαλάκια και θερμός και η κυρία Μάρω από δίπλα να μας φωνάζει στο διαχωριστικό για να μας δώσει κουλουράκια και να μας δείξει την καινούργια γλάστρα με το ανώνυμο φυτό που φουντώνει σαν τρελό.
Και στο γραφείο η ελιά στην γλάστρα φούντωνε μέχρι που δεν της έφτανε το χώμα. Μετακόμισε στο σπίτι τελικά και άφησε μόνο του τον μπενζαμίνο στην σκόνη του γραφείου. Σήμερα πρόσεξα πόση είχε μαζευτεί πάνω στα φύλλα του και τον έκανα ντους στην βρύση της τουαλέτας.
Θα ήθελα να ξαναπατήσω εκείνα τα φύκια.

buzz it!

7 σχόλια:

kakaskimos είπε...

Πάτα τον διευθυντή αντί για τα φύκια. Είναι οικολογικό και θα το ευχαριστηθείς περισσότερο.

itelli είπε...

Όπως λέμε, "περσινά ξινά φύκια";

μια αντανάκλαση είπε...

Νομίζω ότι κατά βάθος το θέμα είναι ότι θα μου άρεσε μια άδεια και διακοπές στη θάλασσα. Πρωτότυπο.

kakaskimos είπε...

Μπορείς να δεις που θα είμαι. Και να έρθεις (αφού φύγω :p)

σορολόπ είπε...

Φύκια?! δεν τα σιχαίνεσαι!?

..ενώ τα βοτσαλάκια.. άσπρα και παχιά της μάνας τους καμάρι..

ή έστω ψιλή και βελουδένια άμμος που μπαίνει παντού.. γυρνάς από τις διακοπές και μια εβδομάδα μετά τη βγάζεις ακόμα από τα αυτιά σου :)

..νομίζω ότι μπορούμε να πούμε καλό καλοκαίρι :)

μια αντανάκλαση είπε...

αυτά τα φύκια είναι σαν χαλάκι, δεν είναι σαν τα άλλα που κρύβουν τα τέρατα του βυθού.

δεδομένου ότι αυτό είναι ένα comment γραμμένο στην βεράντα, με τα κουνούπια ολούθε, μπορώ κι εγώ να ευχηθώ "καλό καλοκαίρι"

kakaskimos είπε...

Ερχεται ...