Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2007

Ληγμένα

Η ημερομηνία λήξης ήταν σαφής. Μέχρι τον Νοέμβριο του 2007. Ούτε μέρα παραπάνω. "Εντάξει, έχω καιρό", σκέφτηκε.


Επιπόλαια το σκέφτηκε, επειδή ήταν ακόμα Μάιος του 2003, επειδή ακόμα δεν ήταν ούτε 31 και νόμιζε ότι ο καιρός που ήταν μπροστά θα ήταν γεμάτος ηδονές, φρέσκιες ηδονές, από αυτές που ονειρεύεσαι όταν είσαι 30 και η ημερομηνία της δικής σου λήξης μοιάζει πολύ μακρινή και νομίζεις ότι η ζωή θα τσακιστεί να σου τις φέρει, τώρα που είσαι νέος, τώρα που ακόμα το πιστεύεις ότι σίγουρα υπάρχει κάποιος που θα πάρει τους χυμούς σου για να φτιάξει το καλύτερο κρασί και είσαι βέβαιος, με εκείνη την αφελή, ηλίθια πες καλύτερα, βεβαιότητα πως αυτό προορίζεσαι να γίνεις, γιατί έτσι, επιπόλαια πάλι, πιστεύεις ότι οι άνθρωποι γινόμαστε τα καλύτερα κρασιά αν έχουμε φροντίσει το αμπέλι, αν έχουμε τον ήλιο να μας δίνει οξυγόνο και κάποιον να εκτιμήσει την στιγμή που έχουμε ωριμάσει, την κατάλληλη στιγμή, όχι πολύ νωρίς ώστε να μην μπορούμε να πούμε ευχαριστώ, όχι πολύ αργά ώστε να μην μπορούμε να πούμε οτιδήποτε πια.

Μαλακίες πίστευες. Γιατί εκτός από τις σαφείς ημερομηνίες λήξης, υπάρχουν κι εκείνες οι ασαφείς. Εκείνες που δεν σου λένε πότε λιώνουν τα φτερά όσο εσύ συνεχίζεις να πετάς σαν βλάκας. Και συνεχίζεις να πετάς, ακούγοντας μόνο το χειροκρότημα από κάτω, που το ερμηνεύεις λάθος κι αυτό. Νομίζεις ότι καμαρώνουν το πέταγμά σου ενώ στην πραγματικότητα κάθε "κλαπ" είναι ένα "κλικ". Ένα "κλικ" του χρονόμετρου που μετράει τις στιγμές μέχρι εκείνη την ημερομηνία λήξης που κανείς δεν αναγράφει πουθενά.

buzz it!

7 σχόλια:

kakaskimos είπε...

Σοφό το ασαφές. Σοφό το να μην υπάρχει ημερομηνία λήξης. Κι εκεί που πίστευες ότι έληξες, ξαναζείς.
Πρέπει να βρω μια καλή κάβα

μια αντανάκλαση είπε...

Δίκιο έχεις.
Αυτό λέω να κάνω κι εγώ.

xkont είπε...

είναι αστείο, αλλά υπάρχουν πράγματα που παραμένουν για να δηλώνουν την απουσία, ενώ η απουσία τους δεν δηλώνει τίποτα...

σορολόπ είπε...

.. κι εγώ το παθαίνω αυτό :) τώρα να μην αναφέρω καλύτερα από πότε έχουν λήξει τα δικά μου γιατί θα μαζευτούν τα κανάλια :))))

..ωστόσο, πιστεύω ότι κανείς δεν ξέρει πότε είναι η καλύτερη ημερομηνία ωρίμανσης του δικού του κρασιού.. και βέβαια, μπορεί να μην μάθει και ποτέ...

μια αντανάκλαση είπε...

@xkont
Δεν με παίρνει να προσθέσω τίποτα στα σοφά σου λόγια.


@σορολόπ
Ωχ, αυτό με τα κανάλια δεν το είχα σκεφτεί. Λες να πλακώσουν κι εδώ;

aa-duck είπε...

ο xkont είναι θεός
(γι' αυτό του το σχόλιο εννοώ, ας μην το πάρει πάνω του, ε;)

και δεν πιστεύω στα 30, στα 40, στα 50 πιστεύω μόνο στην (_(_)φαρδία της στιγμής. Τέλος.

Επίσης πιστεύω σε ένα πανηλίθιο, πανκίτρινο βιβλίο που είχα πάρει (κουνουπίδι ούσα) από περίφτερο και ονομάζεται Why men love bitches και άντε γιατί... ΑΝΤΕ!!! πάω στο πάνω ποστ να κλάψω!

μια αντανάκλαση είπε...

Λοιπόν, αυτό το "ΑΝΤΕ" που διάβασα πρωί πρωί, μου προκάλεσε μια ακατανίκηση επιθυμία να σπάσω πράγματα.
Πολύ λυτρωτικό.
Thanks παπάκι.
Ας αφήσουμε τον xkont να είναι ο σοφός του (συγκεκριμένου) ποστ και εμείς ας είμαστε οι bitches.
Σε φιλώ και καλημέρα.