Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2007

Norman

buzz it!

10 σχόλια:

aa-duck είπε...

so...
Happy he left...
γιατί είχε ακόμη ένα σχέδιο
;)

ως την κραυγή σ' αναζητώ είπε...

καταπληκτικό μπλογκ τόπα

kakaskimos είπε...

Ζωή σε λόγου μας. Και λόγος στη ζωή μας.

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο που μπορεί να μην του άρεσε από τη ζωή του ίσως να ήταν ο τρόπος που πέθανε. Αντίο κύριε Μέιλερ...
Από "Το κάστρος στο δάσος" (192 - 193)
«Έλα»,του είπε, «κάθισε εδώ». Του έδειξε ένα βράχο, ενώ ο ίδιος κάθισε σε έναν άλλον ακριβώς δίπλα, Τότε μόνο ένιωσε τον πόνο στα γόνατα του. «Πρέπει να καταλάβεις», του είπε, «ότι η μελισσοκομία για μας δεν θα είναι παίξε γέλασε. Το μέλι είναι γλυκό, αλλά οι μέλισσες δεν είναι πάντα γλυκές. Πολλές φορές είναι σκληρές η μια με την άλλη. Πολύ σκληρές. Ξέρεις γιατί;»
«Όχι», είπε ο Άντι. Και τα μάτια του έλαμψαν. «Πρέπει να μου πεις, πατέρα, σε παρακαλώ».
«Διότι υπακούν σε έναν νόμο. Είναι ξεκάθαρος γι’ αυτές. Ο νόμος λέει: Η αποικία μας πρέπει να επιβιώσει. Άρα κανείς δεν πρέπει να τεμπελιάζει. Κανείς στην κυψέλη μας». Έκανε μια παύση. «Κανείς εκτός από τους κηφήνες. Αυτοί υπάρχουν για να εκπληρώσουν έναν άλλο σκοπό. Κατόπιν έρχεται το τέλος τους. Πάνε. Τέρμα».
«Σκοτώνονται;» Ο μικρός ήξερε την απάντηση.
«Φυσικά. Όλοι οι κηφήνες. Μια φορά το χρόνο, περίπου τούτη την εποχή - αμέσως μετά το καλοκαίρι, τους ξεφορτώνονται. Δίχως έλεος». Και γέλασε. «Στον οίκο των μελισσών δεν υπάρχουν καλοί χριστιανοί. Ούτε έλεος. Καμία μέλισσα σε καμιά κυψέλη δεν είναι τόσο αδύναμη ώστε να μην μπορεί να δουλέψει. Κι αυτό επειδή τις σακάτισσες τις ξεφορτώνονται από νωρίς. Υπακούν σε έναν νόμο που είναι υπεράνω όλων».


Η δύναμη του συγγραφέα να περιγράφει το μπόλιασμα του αρχέγονου μίσος στο μυαλό του μετέπειτα Αδόλφου. Η αντιπαραβολή, η μεταφορά. Είχε κάποτε συναντήσει έναν αγράμματο νέγρο και του είχε πει πως θέλει να γίνει συγγραφέας. Ο νέγρος τον κοίταξε και του είπε: "Μεταφορές ξέρεις να κάνεις; Μάθε να κάνεις καλές μεταφορές. Αν δεν μπορείς σημαίνει ότι δεν έχεις ζήσει".

μια αντανάκλαση είπε...

χμ...

τελικά ο κύριος Μ. μπορεί να ήταν και Morman.

kakaskimos είπε...

Morman or mirror?

itelli είπε...

Ήταν Μορμόνος ο Νόρμαν?

Ανώνυμος είπε...

Μία από τις ώρες του τη σπατάλησε μιλώντας σε ένα ακροατήριο που χασμουριόταν. Ο Μέιλερ το είδε και τότε κοίταξε τον ουρανό. Και είπε: "Ρε συ πολύ ψηλά πηγαίνεις, δεν κάνεις μια στάση. Θα σε φιλήσω και τότε θα ξαναδείς το σύμπαν". Και τότε ό,τι πρόσμενε του χρόνου η ροή, ναυάγησε.

μια αντανάκλαση είπε...

@kakaskime:
Morman μπροστά στον καθρέφτη

@itelli:
είχε παντρευτεί μπόλικες αλλά νομίζω ξεχωριστά

@Norman:
"στάσου! μύγδαλα..."

kakaskimos είπε...

Poli simantiko na mporis akoma kai na stekesai mprosta ston ka8refti. Poso mallon na ise kai Morman